Γενικές οδηγίες φροντίδας για όλα τα υφάσματα

  1. Αρχική
  2. Γενικές οδηγίες φροντίδας για όλα τα υφάσματα

Γενικές οδηγίες για όλα τα υφάσματα

Οι υψηλές θερμοκρασίες είναι κακές για όλα τα υφάσματα.
Τα λευκαντικά είναι καλύτερα από τη χλωρίνη.
Χρησιμοποιείτε ουδέτερο απορρυπαντικό για ευαίσθητα υφάσματα.
Διαλύστε το απορρυπαντικό με πολύ νερό για να μην λεκιάζει τα ρούχα.

 

Φυσικά υφάσματα

 

Μετάξι: Μην το βάζετε στο πλυντήριο και μην το πλένετε σε υψηλές θερμοκρασίες. Βουρτσίστε το μετάξι παράλληλα με την υφή του υφάσματος με ένα κομμάτι βελούδο, έτσι ώστε να φύγει, η σκόνη. Δύσκολοι λεκέδες θέλουν επαγγελματική περιποίηση και σίδερο χωρίς ατμό σε χαμηλή θερμοκρασία. Είναι δυνατό, ελαφρύ, ευχάριστο στην αφή και δεν θαμπώνει. Πλεονεκτήματα: δυνατό, ελαφρύ, ευχάριστη υφή, δεν ξεθωριάζει. Μειονεκτήματα: αλλοιώνεται και κάνει εύκολα λεκέδες.

 

 Μαλλί: Η θερμοκρασία του νερού πρέπει να διατηρείται γύρω στους 30 με 35 βαθμούς. Αφού πλυθεί το μαλλί πρέπει να απλωθεί οριζόντια μέχρι να στεγνώσει. Ποτέ μην τοποθετείται ανοικτά χρώματα κάτω από τον ήλιο, γιατί θα κιτρινίσουν. Τα πλεονεκτήματα του είναι η θερμότητα που δίνει και η απορροφητικότητά του.

 

 Δέρμα: Βουρτσίστε με ένα ουδέτερο απορρυπαντικό και χρησιμοποιήστε μια βρεγμένη πετσέτα για να το σκουπίσετε. Αφήστε το μία ώρα για να στεγνώσει.


 
 Βελούδο: Ποτέ μην χρησιμοποιήσετε πλυντήριο για το βελούδο. Τοποθετείστε το βελούδο μέσα στο νερό και μετά ξεβγάλετε.

 

 Βαμβάκι: Μην το πλένετε σε υψηλές θερμοκρασίες γιατί θα μικρύνει. Σιδερώνεται πολύ καλά, και τα έντονα χρώματα πρέπει να πλένονται ξεχωριστά την πρώτη φορά. Δροσερό και ευέλικτο, τείνει να θαμπώνει σαν υλικό και τσαλακώνει εύκολα.

 

 Λινό : Πλένεται πάντα στο χέρι, μην το βάζετε στο πλυντήριο και μην το πλένετε σε υψηλές θερμοκρασίες. Αντέχει το ζεστό σιδέρωμα, είναι δροσερό και ευχάριστο στην αφή, τσαλακώνει πολύ εύκολα.

 

Τεχνητά υφάσματα

 

Ασετατ, Ραυον, Βισκόζη: Μην τοποθετείται στο πλυντήριο γιατί μπορεί να χάσει την φόρμα του. Έχει μεταξένια αφή και δεν θαμπώνει. Πλύντε το σε χαμηλές θερμοκρασίες.

 

Πολυεστέρ, Νάιλον, Λύκρα, Ελεστάν: Εξαιρετικά ευαίσθητο στην ζέστη, να πλένεται σε χλιαρό νερό.